Четверг, 25.04.2024, 13:35
Клуб ветеранів веслування Львівщини
Мої вітання Гость | RSS
Меню сайта
Головна » 2007 » Ноябрь » 7 » ІІІ регата ветеранів - оз.Наварія -2.09.2007
ІІІ регата ветеранів - оз.Наварія -2.09.2007
22:33

Вже стало традицією у першу неділю вересня на теренах мальовничого озера Наварія проводити змагання ветеранів веслування на байдарках і каное. 50 літня історія веслувального спорту на Львівщині подарувала нам багато іменитих постатей, які гідно представляли наш край на міжнародних, всесоюзних та всеукраїнських змаганнях. Традиційно на цих змаганнях ми можемо зустріти наших перших веслярів: Анатолія Павловича Дідуха, Мирослава Степановича Герцика та дружину Богдана Дмитровича Мороза –Ольгу Григорівну. Адже без них не було б нас - наступників цього виду спорту.

Розкидало життя наших ветеранів по всій Україні, але на ці змагання усі стараються приїхати з різних куточків нашої держави, щоб відчути себе молодими і здатними творити чудеса.

Втретє учасників змагань зі Сокільник, Пустомит, Добротвору, Малечкович, Поршни, Луцька та Львова приймала база Львівського обласного управління фізичного виховання і спорту. З кожним роком на водних доріжках озера ми можемо бачити все більшу кількість спортсменів, цього разу вона сягнула 70-ти учасників. На параді відкриття перед учасниками виступили:  організатор змагань Володимир Милян, голова Федерації веслування Львівщини – Ярослав Цимбала, заслужений тренер України Мирослав Степанович Герцик, тренер Зеновій Петрович Джала. Усі побажали ветеранам хороших стартів та легкої води.

Спортсмени змагалися лише на одній дистанції – 200 м, але у чотирьох вікових категоріях та у різних класах човнів. Серед чоловіків у наймолодшій віковій категорії 35-39 років в байдарці-одиночці перше місце виборов Магир Петро, друге місце – Луцик Андрій, третє – Кіндзера Юрій. Гідну конкуренцію їм склали Кіндзера Богдан, Меньо Ігор, Димон Руслан, Кіцера Микола, Ценглевич Юрій.

Не менш захопливим був і наступний заїзд ветеранів. У віковій категорії 40-44 років змагалися переможці та призери ІІІ Кубку Європи серед ветеранів, який нещодавно проходив у Познані (Польща). Так, Володимир Милян, який виборов золото в одиночці на змаганнях у Польщі, посів перше місце і на наших змаганнях. Друге місце посів Ігор Слівінський (до речі, у Познані в байдарці-двійці з Володимиром Миляном вони вибороли срібло). На третьому місці – Василь Сало. Достойно виглядали і решта спортсменів - Баховський Іван, Милян Юрій, Кучвара Віктор.

Показали добру спортивну форму і чоловіки у віковій категорії 45-49 років. Отже, І місце – Макар Ігор, ІІ місце – Романюк Григорій, ІІІ – Гнилиця Василь, 4 місце – Клос Степан. Не підкачали і наші найстарші представники ветеранського спорту. І місце виборов Теплов Віталій, ІІ – Галайтатий Григорій і ІІІ – Гуч Петро.

Менш представницькими по кількості були заїзди ветеранів-каноїстів. У наймолодшій віковій категорії ветеранів представляли два спортсмена: Редько Ярослав та Скорупський Костянтин. Вони відповідно посіли перше і друге місця. Шестеро представників вікової категорії 40-44 років в запеклій боротьбі розіграли між собою право на перше місце. Переміг Маїк Петро, на другому місці – Герцик Юрій, третій – Поліщак Петро. За межею призової трійки залишилися Дацко Богдан, Чабан Степан та Петрик Михайло. Заїка Василь виборов перше місце у віковій категорії 45-49 років, другим був – Циба Ігор.  В наступному заїзді, де змагалися чоловіки 50 років і старші, на нашу думку, переможених і переможців, не було. Адже вийти на старт в такому віці це вже є велика перемога над собою. Попович Микола, Гасюк Степан та Герцик Мирослав вже в який раз довели, що вони є гідними представниками веслувального спорту Львівщини.

Не відстали від наших чоловіків і представниці слабкої статі. У різних вікових категоріях перші місця розіграли Кіндзера Ірина, Бігун Леся, Борович Ірина, Залізко Оксана, Коза Марія та Гарцула Ольга та довели і собі, і усім що вони не гірші від чоловіків, а ще кращі. Наші дівчата отримали цілий шквал овацій від глядачів, які уважно спостерігали за усіма перипетіями, що відбувалися на водних доріжках озера Наварія.

Наступні заїзди відбувалися у байдарках-двійках та каное-двійках. Кожна вікова група делегувала на старт певну кількість екіпажів. 35-39 років: І – Магир Петро – Макар Ігор, ІІ – Луцик Андрій – Яремчук Мирослав, ІІІ – Кіндзера Юрій – Димон Руслан, 4 – Кіндзера Богдан – Баховський Іван, 5 – Неньо Ігор – Ценглевич Юрій. 40-44 років: І – Милян Володимир – Милян Юрій. 45-49 років – Романюк Григорій – Гнилиця Василь. 50 років і старші – Галайтатий Григорій – Гуч Петро.

Всього чотири екіпажі представляли ветеранські заїзди у каное-двійках. А саме: вікова категорія 35-39 років: Міщишин Роман – Василів Петро, 40-44 роки: І місце вибороли Поліщак Петро – Маїк Петро, ІІ місце – Дацько Богдан – Бартко Володимир та ІІІ – Герцик Юрій – Дмитришин Роман.

Два човна з екіпажами жінок Кіндзера Ірина – Гарцула Ольга та Коза Марія – Залізко Оксана – відповідно у кожній своїй віковій категорії вибороли перші місця.

О 13-30 на водні доріжки виїхали найшвидші човни веслувального спорту байдарки-четвірки. На старт вишикувались 5 екіпажів. В цікавій і запеклій боротьбі перемогу здобув лінкор (так називають цей вид човнів веслувальники) в складі якого були: Милян Володимир, Луцик Андрій, Макар Ігор, Грешта Петро. Друге місце посіли наступні спортсмени: Сало Василь, Баховський Іван, Кіндзера Богдан, Гривняк Роман. Третє – Романюк Григорій, Гнилиця Василь, Милян Юрій, Кіцера Микола. Не можна залишити без уваги і два екіпажі, які залишились поза призовою трійкою. Це: Галайтатий Григорій, Бондарєв Андрій, Кучвара Віктор, Леус Микола, Меньо Ігор, Ценглевич Юрій, Димон Руслан, Кіндзера Юрій.

Не менш видовищним був і заїзд каное-четвірок, хоча участь приймало лише два човни. Отже, перше місце вибороли Редько Ярослав, Попович Микола, Заїка Василь, Гасюк Степан. Друге місце – Дацко Богдан, Маїк Петро, Поліщак Петро, Бартко Володимир. Жінки і надалі стараються не відставати від сильної статі. Залізко Оксана, Бігун Леся, Борович Ірина та Коза Марія доказали, що і вони можуть скласти гідну конкуренцію чоловікам.

Останні три заїзди в програмі змагань викликали, напевно, найбільший ажіотаж. За 50 років існування цього виду спорту на озері Наварія виховалась на одна сімейна плеяда веслярів. Як приклад можна назвати відомі родини веслувальників: Герцики, Редькові, Карбівники, Слівінські, Баховські, Кіндзери і інші. І не дивно, що в організаторів змагань виникла ідея сімейних заїздів. Перший раз в історії веслування на байдарках і каное офіційно на змаганнях в одних човнах змагалися батьки і діти. Першими змагалися в байдарках-двійках тато-дочка, або мама-син, які фінішували в такому порядку: сім’я Слівінських: Ігор та Вікторія, сім’я Милян: Володимир та Лілія, сім’я Кіндзерів: Богдан та Анна, сім’я Залізко: Оксана та Микола та сім’я Горлових: Вадим та Анастасія.

Не менш захопливим  був сімейний заїзд тато-син. Між собою змагалися п’ять екіпажів. Послідовність перетину фінішної прямої була така: сім’я Баховських: Іван та Дмитро, сім’я Теплових: Віталій та Петро, сім’я Магирів – Петро та Богдан, сім’я Луциків: Андрій та Юрій та сім’я Макарів: Ігор та Андрій.

Найбільше човнів глядачі могли спостерігати в останньому заїзді змагань. Саме тут в каное-двійках змагались тато-син, дядько-племінник та брат з братом. 8 човнів перетнули фініш у такому порядку: сім’я Маїків: Петро та Олександр, сім’я Тарновських: два Олеги, сім’я Гасюків: Степан та Роман, сім’я Дацків: Богдан та Андрій, Редько Ярослав та Кіндзера Роман, Карбівник Мар’ян та Білінський Ростислав, брати Скорупські: Олег та Костянтин та найстарший представник веслярів Герцик Мирослав зі своїм сином Мирославом.

І, наостанку, хочемо подякувати організаторам змагань Володимиру Миляну, Петру Грешті та Володимиру Барткові за це чудове свято спорту, яке вони влаштували для усіх прихильників веслування на байдарках і каное. Здоров’я нашим ветеранам та успіхів організаторам.

 

 

                                                                                                                                                             Автор - Оксана Чичкан

Просмотров: 2601 | Добавил: Prezident | Рейтинг: 4.8/4 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календарь новостей
«  Ноябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Поиск
Реклама
Статистика

Онлайн на даний момент: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Розроблено студією Kismet© 2024