Вторник, 16.04.2024, 22:32
Клуб ветеранів веслування Львівщини
Мої вітання Гость | RSS
Меню сайта
Головна » 2013 » Май » 12 » Кубок Чорного моря
Кубок Чорного моря
13:52
В м. Южному, що поблизу Одеси, пройшли грандіозні за масштабом міжнародні змагання серед ветеранів веслування. Вже третій рік поспіль організатори збирають веслувальників старшого віку на "Кубок Чорного моря". Цього року до Южного завітали близько 120 учасників з України, Росії, Молдови та Білорусі. На церемонії відкриття змагань на веслувальній базі ФСК "Хімік”, яка виховала олімпійського чемпіона 2012 року в каное Юрія Чебана, учасників вітали перший віце-президент Федерації каное України, заслужений тренер України, голова ФСК "Хімік” Сергій Чернишов та Ігор Абдюнін, директор електротехнічної компанії, один зі спонсорів змагань, до речі майстер спорту з веслування.  

 Організація змагань була на найвищому рівні. Чітко працювала суддівська бригада на чолі з Анною Сімоновою (м.Київ). Приємно було дивитись як працювали волонтери під керівництвом Олександра Євченко, тренери і діючі спортсмени активно допомагали учасникам змагань з інвентарем та обладнанням, безкоштовно надавались напої від "Ред Булл” та "Трі старт”.

 Щодо самих перегонів, то до програми були включені всі види веслування на дистанції 200м та одиночки та двійки на 2000м, а також квадратлон. Найбільше медалей завоювали наші сусіди з Росії, які були представлені досить великою командою. Спортсмени з Москви, Астрахані, Пермі дали хороший бій українцям. Проте львівські ветерани не злякались потужностей іноземців і привезли таки до Львова 10 (!) медалей різного ґатунку. Євген Баллод зі Сокільник та Андрій Луцик неодноразово піднімались на п”єдестал, таким чином гідно представивши західну Україну. Не вдалося завоювати медалей двом іншим львів”янам Костянтину Скорупському (4місце) та Володимиру Миляну. Хоча останній і відзначився своєрідним рекордом — він був єдиним віце-президентом національної федерації який безпосередньо вийшов на старт ветеранських змагань.  

Найбільший ажіотаж викликали змагання з квадратлону. Це поєднання чотирьох не зовсім пов”язаних між собою видів спорту: плавання 100м, веслування 500м, їзда на велосипеді 2 км та крос 500м. Своїми враженнями поділився Володимир Милян: "Я вперше змагався в квадратлоні і мені дуже сподобалось цікаве поєднання різних видів. Особливо своєрідне відчуття після плавання сісти в байдарку — таке враження, що вперше сидиш в човні, координація втрачається, руки "затікають” і звикаєш до веслування десь аж за 250м. А потім все звикло — велосипед і крос. Ніби дистанції і невеликі, проте досить важко було на фініші.” За результами квадратлону Євген Баллод посів друге місце, Володимир Милян — шосте, а Андрій Луцик в свої віковій групі (40-44 роки) здобув золоту медаль!

Наступні великі старти ветеранів веслування відбудуться на Всеукраїнських іграх ветеранів спорту пам”яті М.М.Баки в Дніпропетровську 7-9 липня.


Зі слів В.Миляна склав І.Яремко

Просмотров: 1622 | Добавил: mvp | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календарь новостей
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Реклама
Статистика

Онлайн на даний момент: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Розроблено студією Kismet© 2024